Budowa nowej stacji bazowej telefonii komórkowej

Telekomunikacja

Klient
Orange Polska S.A.
Lokalizacja
Warszawa
Czas realizacji
13 miesięcy
Rok inwestycji
2016-2017

Zakres i przebieg projektu

W ramach projektu wykonano adaptację istniejącego słupa energetycznego RWE Stoen, polegającej na wykorzystaniu go jako „podstawę” do rozbudowy i zamontowania urządzeń teletechnicznych Orange Polska S.A.

Rozbudowa polegała na zaprojektowaniu, wykonaniu i zamontowaniu konstrukcji stalowej, stanowiącej między innymi nadbudowanie przedmiotowego słupa w celu zamontowania anten sektorowych. Poniżej dobudowano projektowaną konstrukcję pod antenę radio-liniową, zamontowano niezbędne drogi kablowe oraz drogę włazową w postaci szyno-drabiny Soll. Wykonano u podnóża słupa ruszt pod urządzenia teletechniczne, zabezpieczono go ogrodzeniem zamontowanym na krawężnikach istniejącego słupa. Wykonano niezbędną instalację zasilającą i uziemiającą. Całość prac została wykonana w porozumieniu z RWE Stoen.

Wyzwania

Uzyskanie zgody RWE Stoen na wyłączenie linii wysokiego napięcia, potrzebnej na czas realizacji prac, jednak dzięki współpracy i zaangażowaniu obu stron prace zostały sprawnie wykonane.

Skontaktuj się z nami!

Zaoferujemy Ci najlepsze rozwiązanie.

W celu podnoszenia jakości, serwis korzysta z plików cookies, dowiedz się więcej.